Slobodna DalmacijaSport

Alkar u Šibenik dolazi s četiri poraza u nizu, Rahimić očekuje tešku utakmicu: Sinjani su nezgodni

Prava je šteta što su stroge epidemiološke mjere na snazi pa će dvoboj Šibenke i Alkara (18 sati, Arenasport), koji je na rasporedu u petak, proteći bez Funcuta s jedne, a Maligana s druge strane.

No, i ovaj sraz starih dalmatinskih rivala imat će veliku rezultatsku draž. “Narančasti” su u komfornijoj situaciji jer sa šest pobjeda na kontu pretendiraju na plasman u play off. “Alkari” pak imaju dva slavlja manje i prvenstveno razmišljaju kako što prije pobjeći iz zone ispadanja. Na ruku im ne ide ni statistički podatak da u Šibenik dolaze s četiri poraza u nizu.

Povratnici u roster

Treneru Šibenke Dženanu Rahimiću u roster su se vratili play Freeman i centar Miković, koji u zadnje vrijeme igraju vrlo dobro:

– Za utakmicu s Alkarom vraća nam se i centar Jurković. Pitanje je koliko će moći participirati budući je 2-3 mjeseca bio izvan stroja. Dakle, spremni su svi osim Gulina, što je jako važno jer smo u minula tri tjedna odigrali šest utakmica. To ne bi bilo lako ni ekipama s daleko širim rosterom od našega – govori Rahimić.

Trener Šibenke, kao i uvijek kada se igra s Alkarom, očekuje tešku utakmicu:

– Sinjani su nezgodni, imaju dva dobra Amerikanca, braniča Echolsa i centra Varencea koji su po svim statističkim pokazateljima u vrhu lige. Uz njih u ekpi imaju i niz domaćih igrača koji već duže vrijeme igraju Premijer ligu – veli Rahimić.

Zanimljivo, duel Šibenke i Alkara obilježit će i dvoboj dvaju trenera (Rahimić i Milačić) koji su svojevremeno vodili ugasli šibenski Jolly. Osim toga, Rahimić i Milačić bili su sugrači u belgijskom Charleroiju.

Show More

Povezane objave

Back to top button
Close
Close