DalmacijaSlobodna Dalmacija

48. MITING MLADOSTI NA SAVI Jugaši Mario Šurković i Vlaho Nenadić, te Kapekašica Ana Franić na pobjedničkom postolju

Jugaši, Mario Šurković i Vlaho Nenadić, te Kapekašica Ana Franić su osvajali medalje na 48. Međunarodnom plivačkom mitingu Mladost, koji je ovog vikenda održan na bazenu Športskog parka Mladost na Savi. Tradicionalni zagrebački miting je ujedno dio HEP Grand Prix natjecanja Hrvatskog plivačkog saveza u sezoni 2020./21., koji nije okupio samo najbolje hrvatske plivačice i plivače, već i natjecatelje iz Slovenije, Srbije i BiH.

– Početkom kolovoza je bilo ljetno državno prvenstvo u 50-metarskom bazenu s kojim je završena prošla sezone. Nova je trebala početi prije dva tjedna mitingom u Splitu, međutim, zbog loše epidemiološke situacije odgođen je Jadranov Grand Prix miting. Mario Šurković I Michel Brassard su krajem prošlog mjeseca bili u Sisku, ali to je bilo kontrolno natjecanje reprezentativaca u 50-metarskom bazenu, tako da je miting Mladosti bio prvo službeno natjecanje nakon tri mjeseca, i prvo natjecanje nove sezone. Za dva tjedna nas čeka regionalno prvenstvo u Zadru, dok je državno u 25-metarskom bazenu krajem prosinca, točnije, od 18. do 20. prosinca – istaknuo je Frane Ćirak, šef struke Plivačkog kluba Jug.

U Zagrebu je Šurković osvojio tri medalje u juniorskoj konkurenciji, I to zlato na 100 slobodno s vremenom 50.14, srebro na 100 mješovito s vremenom 57.69 (zlato je izgubio za tri stotinke sekunde), te broncu na 200 leđno s vremenom 2:02.96. Nenadić je dva puta bio na pobjedničkom postolju, osvajao je medalje u mlađe juniorskoj konkurenciji: prvog dana srebro na 100 leđno s vremenom 1:01.44, a drugog dana zlato na 200 leđno s vremenom 2:11.72.

Franić je bila treća na 200 leđno u mlađe juniorskoj konkurenciji s vremenom 2:24.03.

Korak do pobjedničkog postolja bili su Jugaši, mlađi juniori Roko Zvone (četvrti na 50 leptir), mlađi junior Juraj Barčot (četvrti na 400 slobodno) i juniorka Antonia Šurković (četvrta na 50 leptir). Kapekašica Franić je bila četvrta na 100 leđno. 

Show More

Povezane objave

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Back to top button
Close
Close